Blower Door Tests: Et nyttigt værktøj til energieffektivitet

Blower Door Tests: Et nyttigt værktøj til energieffektivitet

Blower door-test er et nyttigt værktøj til at bestemme en bygnings energieffektivitet. Blower door-testen bestemmer, hvor meget luft der siver ind og ud af et hus, hvilket igen afslører, hvor boligen lækker energi. Ved at identificere disse lækager kan boligejerne derefter tætne dem for at reducere deres energiregning og CO2-fodaftryk.

Blower door-testen finder typisk sted i forbindelse med byggeri eller ombygning, så du kan finde eventuelle problemer, før de bliver for dyre at løse.

Hvad er en blower door test

– blowerdoor-test: En blowerdoor bruges til at måle luftlækage og trykforskelle i huse. Blæsedøre er typisk placeret ved foden af yderdøre, hvilket skaber overtryk på den ene side og undertryk på den anden side. De kan også installeres over vinduer eller vægåbninger. Ventilatoren blæser luft ind i huset og skaber et overtryk; derefter bruges den samme ventilator igen – blot skaber den denne gang et undertryk inde i huset ved at vende luftstrømmens retning (skabe sug). Disse to test afslører, hvor meget energi der slipper ud af dit hjem gennem forskellige områder som f.eks. vægge, huller omkring vinduesrammer osv., så du ved, hvor der skal foretages ændringer for at opnå større effektivitet. Hvis der ikke blev udført blower door-test under byggeriet kan blower door-testning udføres under ombygningen for at finde eventuelle problemer, før de bliver for dyre at løse.

Hvorfor bør du overveje at få foretaget en i dit hjem

– blower Door-test: Blower Doors er et godt redskab til at bestemme et boligs energieffektivitet. Hvis der ikke blev udført blower door-test under opførelsen, kan blower door-test udføres i forbindelse med byggeri eller ombygning for at finde eventuelle problemer, før de bliver for dyre at løse. Blower door tests finder typisk sted under byggeri eller renovering, så boligejerne kan sikre sig, at deres nye hus er lufttæt og effektivt lige fra starten!

Hvordan man forbereder sig til testen

– blower Door-test: Blower Doors er et fantastisk værktøj til at bestemme, hvor effektivt dit hjem er. Blower door-testning finder typisk sted i forbindelse med byggeri eller ombygning, så boligejerne kan sikre sig, at deres nye hus er lufttæt og effektivt lige fra starten! Hvis der ikke blev udført blower door-test under renoveringen, kan blower door-test udføres for at finde eventuelle problemer, før de bliver for dyre at løse. For at forberede en blowerdoor-test bør du kontrollere, at alle udvendige vinduer og døre i det område, hvor testen skal foretages, er blevet tætnet korrekt med passende tætningslister og tætningsmåtter. Det kan også være hensigtsmæssigt at fjerne indvendige lister/beklædninger, hvis de kan forstyrre forseglingen omkring rammeområderne (vinduer).